Impresii

Prima impresie cand am luat in mana noul Samsung Galaxy S3 nu a fost aceea ca am de-a face cu cel mai performant ecran de pe piata, deci e adevarat ca are tot ce-i trebuie: adancime, rapiditate de raspuns si finete si mai mult ca sigur bate HTC One X si iPhone 4S. Ni macar faptul ca ecranul mi s-a parut urias la cei 4.8 ich pe care ii are.  Cel mai convingator lucru mi s-a parut pachetul per ansamblu: telefonul ofera imbunatatiri punctuale in comparatie cu predecesorul sau insa per ansamblu da impresia ca este cu totul si cu totul alt device: inovativ si performant cu probabil doar noile iPhone 5 va mai fi la momentul lansarii sale pe piata.

Un senzor nou ne atrage atentia de la bun inceput. Atata timp cat privesti ecranul S3-ului, acesta nu va pali sau nu va intra in standby. Optiunea Smart Stay inseamna practic ca nu va trebui sa iti setezi nici un fel de timp de stand by prelungit. Senzorul pare sa lucreze foarte bine si pe ecranul telefnului veti vedea o iconita care ne spune ca telefonul raspunde la privirea noastra. La fel, daca te uiti la un contact sau la un mesaj de la o mersoana si duci telefonul la fata acesta va apela imediat acea persoana, fara sa apesi niciun buton.

Controlul vocal a fost si el imbunatatit. Acum ia numele de S-Voice si isi lasa utilizatorul sa foloseasca telefonul prin comenzi naturale si un limbaj normal. Am putea spune ca este ca Siri de la Apple, insa face ceva mai multe lucruri. Daca spui “Volume Up”, de exemplu, telefonul va filtra zgomotul facut de melodia curenta pentru a te auzi mai bine.

Samsung Galaxy S 3 mai aduce si alte imbunatatiri subtantiale: poti sa trimiti o fotografie instant catre toate persoanele din poza a caror fata o recunoaste. Sau poate afisa profilele din retelele sociale ale unei perosnae pe care o recunoaste intr-o fotografie. Acestea sunt functii mai degraba utile decat revolutionare, dar este posibil sa devina functii standard pentru un smartphone in urmatorii ani de zile, ceea ce plaseaza S3-ul in postura de trend setter