Noua Dacia Duster crossover

dacia-duster

Dacia Duster Crossover este o surpriza placuta pentru mine, desi realizez ca am sanse mici spre deloc sa o vad vreodata pe strada, totusi este primul rezultat  al Renault Design Central Europe  din Bucuresti, si primul concept futurist marca Dacia ce iese in lumea buna, adica la Salonul Auto de la Geneva. Sper ca acest concept sa influenteze benefic urmatoarele linii Dacia, romanii contribuind activ la creearea elementelor de design fiind un raspuns prompt la cererea pietii de automobile tip crossover.

Patrick Lecharpy, director de Design Amont al Renault, a declarat pentru Gandul ca : “nu crede ca Duster este un model prea futurist pentru marca autohtona ….. Ceea ce se asteapta de la centrele satelit de design este sa aduca raspunsuri la ateptarile clientilor din regiunea în care sunt localizate. Dupa observarea atenta a pietei românesti, RDCE a raspuns la o asteptare evidenta a clientilor, aceea de a combina pasiunea cu ratiunea, adica designul cu functionalitate”

Ma surprinde inca odata capacitatea Renault-Dacia sa tina sub tacere noutatile importante ale firmei. De obicei scapa un spyshoot, un desen, o schita. Aici nu este cazul.. nici in cazul Logan, nici in cazul Sandero, pana la pozele oficiale nu s a aflat aproape nimic.

Later edit: Gandul posteaza prima poza de la Geneva dacia-duster-concept-geneva-2009-live-promotor-004