Scaune de bucatarie

Scaunele de bucatarie sunt un element important in tabloul de ansamblu al casei dumneavoastra. O masa in bucatarie va asigura un spatiu aditional de luat masa (sau chiar singurul spatiu de luat masa, daca nu aveti o sufragerie) si un suport aditional de care s-ar putea sa aveti nevoie cand gatiti pentru mai multe persoane. Scaunele ar trebui sa se potriveasca perfect acestei mese si ambele vor trebui sa complementeze cabinetele si celalte piese de mobilier ale bucatariei. Impreuna vor deveni un loc in care va va placea la nebunie sa petreceti timpul. Alegerea mesei si a sacunelor potrivite va aduce armonie si confort in aceasta camera importanta a locuintei. Iata cateva sugestii pe care veti vrea sa vi le amintiti cand porniti in cautarea scaunelor perfecte de bucatarie.

Adesea, cel mai bun mod de a cumpara scaune este sa o faci in acelasi timp cand cumperi masa. Cele mai multe magazine le si vand la set. Dar daca vreti totusi sa renovati bucataria dumneavoastra si sa schimbati scaunele vechi, acestea se pot cumpara si separat, la bucata. Sunt cativa factori de care ar fi bine sa tineti cont:

1. Dimensiunile potrivite
Majoritatea meselor de bucatarie au o inaltime standard, insa daca exista din constructie intaritori sau sipci care sporesc grosimea blatului mesei, unele scaune pot deveni deranjante si statul la masa pe o perioada mai indelungata, obositor si deloc confortabil. Faceti niste masuratori inainte sa plecati de acasa sau sa intrati intr-un magazin online si asigura-ti-va ca ramane un spatiu suficient de mare pentru picioare intre sezut si blatul mesei. Simultan, obiectele de pe masa ar trebui sa fie la disteanta optima fata de nivelul bratelor, pentru a fi apucate cu usurinta.

2. Potrivirea stilistica si coloristica a scaunelor la masa si in general in camera
Stilurile de pe piata variaza de la scaune rustice din lemn, la stiluri mai moderne sau contemporane. Sunt atat de multe, incat problema va fi sa delimitati exact scaunul de care aveti nevoie. Pentru un spatiu limitat si o bucatarie rustica, puteti alege scaune clasice Windsor sau Aspen cu tapiterii sau perinite pentru cresterea confortului. Pentru o bucatarie contemporana, echipata modern si mobilata dupa ultimele tendita, va recomandam un scaun bucatarie BUC 133, care este elegant, sofisticat, cu spatarul inalt, sezutul moale si viu colorat.

3. Alegeti calitatea cand vine vorba de constructie si materiale!
Unii distribuitori scaune bucatarie sunt foarte mandri de calitatea produselor lor. Atat de mandri, incat le permit agentilor de vanzari sa sara pe ele pentru a demonstra cat de rezistente sunt.  Daca materialul folosit este lemnul, putem sa ne bazam pe faptul ca acesta este solid, insa mai sunt si alte materiale de calitate. Pipaiti cu atentie picioarele scaunelor si spatarul sa verificati cat de solida este structura si ridicati-l de la sol pentru a-i verifica greutatea: de cele mai multe ori greutatea mare este un indicator al materialelor de calitate superioara.

4. Alegerea inteligenta va ajuta sa economisiti bani
Toata lumea vrea sa stranga cureaua in conditiile pietei actuale. Puteti face acest lucru cumparand online. Pe internet gasiti oferte mai convenabile si modele mai variate. In plus majoritatea retailerilor permit returnarea scaunelor daca nu suntem multumiti de produs, in termen de 15-30 zile.