Tonere imprimanta

In mod normal fiecare dintre noi asociem produsele de calitate superioara cu un pret mai ridicat, si adevarul este ca cea mai mare valoare de la un produs o obtinem atunci cand cheltuim peste medie pentru a-l achizitiona. Haideti sa luam ca exemplu imprimanta alb-negru HP Laserjet 8000. O singura unitate se vinde in momentul de fata la un pret de aproximativ 3000 de lei, recenziile sunt multumitoare, are o rezolutie buna (1200DPI), o viteza de 24 pagini pe minut si un ciclu de lucru de 15000 de pagini pe luna. Sufient pentru a acoperi nevoile zilnice de print ale unui birou de dimensiuni medii. Cu toate acestea, cei care printeaza lunar un numar mare de pagini nu se vor bucura cand vor afla ca un cartus original pentru aceasta imprimanta mai precis C3909A, se comercializeaza la 900 lei bucata. Imaginati-va ce cheltuiala este aceasta pe termen lung, mai ales daca veti fi nevoie sa schimbati cartusul de doua sau chiar de trei ori pe luna.
Cu toate acestea exista tot felul de optiuni pentru a plati mai putin pentru aceste tonere HP. Ori de cate ori apare mesajul “Toner Out” pe ecranul imprimantei dumneavoastra, puteti apela la reincarcarea camerelor cartusului utilizand pudra din kitul de reumplere conceput special pentru imprimanta aceasta. In acest fel puteti face pana la 3 reumpleri fara sa deteriorati cartusul, si abiea dupa aceea va trebui sa treceti la cumpararea unui cartus nou nout. Aceasta alternativa la cartuse pentru imprimanta OEM este mult mai eficienta din punct de vedere al costului si preferata de majoritatea utilizatorilor imprimantei. Iar daca tot nu v-am convins, am facut putin mai jos o comparatie intre cele doua optiuni prezentate asa cum o gasiti pe acest site.
1- Compatibilitatea cu imprimanta: cartusul original C3909A este perfect compatibil cu mai multe imprimante HP, printre care si aceasta despre care vorbim acum: tonerul are consistenta perfecta si nu riscam sa apara nicio deficienta pe termen lung la imprimanta. Tonerul din kitul de reumplere este si el facut sa fie cat se poate se apropiat de cel original. In mod normal imprimanta ar trebui sa functioneze in conditii optime si cu acesta, totusi exista anumite riscuri, care repezinta si principalul dezavantaj al acestui kit. Majoritatea producatorilor de kituri incearca se ne convinga ca acest risc este minim, in timp ce HP si dealerii de produse OEM ne demonstreaza opusul, si anume ca niciun produs nu se compara cu cel original: adevarul este cu siguranta undeva la mijloc, si daca va luati toate masurile de precautie necesare, foarte putin probabil sa apara probleme de compatibilitate.
2- Randament – Un toner OEM toner scoate cam 15,000 de pagini pe luna. La fel si kitul de reumplere. De obicei chiar mai mult pentru ca  nivelul tusului in tonerul original este cam 80% plin, in timp ce noi putem sa il umplem de tot. Aasadar, in acest sens, diferentele sunt minore.
3- Calitatea printului – Este adevarat ca tonerul C3909A poate scoate pagina dupa pagina de print alb negru, impecabil si profesionist, dar este incorect sa presupunem ca tonerul din kitul de reumplere va dauna in mod vizibil calitatii printului. Pudra din toner este extrem de fina si acest lucru va duce la obtinerea unei calitati cel putin apropiate cu cea originala.
4- Pret – Daca tonerul original costa undeva la 900 de lei bucata, un kit de reumplere il poti cumpara cu mai putin de 150 de lei. Aceasta inseamna o economisire de aproape 80%.
Dupa cum vedeti, exista un risc pe care va trebui sa vi-l asumati dar si un pret mult mai redus care va scadea considerabil din bugetul de consumabile al biroului dumneavoastra. Ambele produse sunt larg disponibile de piata, deci pana la urma alegerea va apartine.