World Class Health Academy – review

world-class1

Dupa o perioada in care am chinuit aparatele din dotarea proprie, sigur, la nivel de amator, am avut ocazia sa primesc o invitatie la World Class Health Academy pentru a testa oferta lor. Chiar daca nu a fost gratis, nici nu am platit pretul intreg pentru un abonament VIP (appx 1.000 ron/luna) asa ca m-am declarat multumit si pregatit sa vad ce inseamna a te tine in forma la un nivel profesional.

World Class Health Academy este prezent in trei locatii bucurestene: la hotelul Marriot, la Hotel Centre Ville si Jolie Ville Galleria din Pipera, de asemenea in Constanta, Cluj si Timisoara. Nu stiu exact cum delimiteaza ei programele dar eu le impart destul de clar in:

-fitness: aparate, benzi de alergat, biciclete, sedinte in grup de yoga, aerobic, cycling, kick boxing, etc

-forta: aparate, greutati

-sport: squash, alergari, inot

-piscina: jacuzzi, sauna …and FUN 🙂

Aparatele sunt destul de bine impartite pe grupa, cele electronice de alergari sau cycling au cateva programe presetate gen Cardio sau FAT Burning, ce iti impun in functie de varsta si greutatea ta ritmuri diferite de lucru., in acelasi rand supraveghind pulsul tau. Cele statice, cu greutati, pot fi usor modificate la parametrii necesari tie si par bine intretinute, dar nu in excess, adica am vazut in destule locuri pielea crapata sau plasticul spart.

Instructorii sunt prezenti in World Class Health Academy, si din cate am observat, dispusi sa te ajute cu indicatii sau ideei despre genul de antrenament pe care il preferi. In rest, fiecare este cu botul in aparatul lui, nu am vazut nici un fel de privire amuzata de burta mea sau pofticioasa la aparitita vreunei blonde in sala. Lumea pare linistita si profund implicata in ceea ce face, se socializeaza, dar la modul fin, fara bancuri proaste.

La World Class Health Academy tot ceea ce tine de infrastructura gen: vestiare, prosoape, dusuri, toalete, uscatoare de par sunt de 4-5*, nu am absolut nimic de reprosat, totul este curat, nu exista nici macar praf. Aveti chiar si sampon si gel de dus, dar am preferat sa vin cu ele de acasa, nu m-am impacat prea bine cu ele. Piscinele sunt maricele, cea din Calea Victoriei am inteles ca este cea mai mare ca si dimensiune, jacuzzi-urile sunt incapatoare iar apa este lacrima.  Temperatura apei cred ca este appx 21-22 grade ( incalzita ) iar cea din jacuzzi, la vreo 27 grade. Initial am inteles ca sauna si solarul sunt incluse in pret, la fata locului a aflat ca sunt contracost, pe site ul lor vad ca apare ca find inclus.. Marturisesc ca nu am stat sa sap prea tare ca nu ma interesau, dar de curiozitate voi intreba si updata informatia.

Ca si orar, cel mai indicat este sa vizitati World Class Health Academy in jurul pranzului, salile sunt aproape goale si piscina libera, dupa ora 18 se aglomereaza incetisor, astazi pe la ora 19 in sala erau peste 15 persoane, relativ multe din ceea ce vazusem eu pana astazi, programul este pana lde la ora 06.00 pana la 23.00 in timpul saptamanii si 08.00 – 21.00 in weekend . In holuri sunt afisate orarele cu toate cursurile sau antrenamentele de grup ce se desfasoara, la majoritatea trebuie sa va inscrieti la receptie cu ceva timp inainte.

Exista barulete cu bauturi si se pot prepara si freshuri sau cafele, relativ scumpe: Red Bull 12 ron, apa plata 4 ron, dar am vazut pe majoritatea cu sticle de apa de acasa, in mod frecvent Dorna Izvorul Alb la 2l.

Minusurile, din punctul meu de vedere sunt: ecranele video care dau aceleasi prostii, in general reclamele lor, si sunt relativ putine, este important pentru ca eu deja fac cam 90-100 minute pe banda sau bicicleta si casc ochii aiurea in ele, dar sunt oamenii care fac 3-4 ore… Preturile la bar din nou ma nemultumesc, sunt la nivel de bar, mi se pare arhi suficient abonamentul respectiv ca sa suport si cei +2 lei la apa plata.

Va recomand cu caldura ideea de a va intretine fizicul si sanatatea dvs in sine, daca nu va permiteti costurile unui serviciu de varf, sunt o puzderie sa sali de fitness si piscine cu preturi mult mai mici. Daca totusi va incanta organizarea, facilitatea si calitatea oamenilor la World Class Health Academy, eu va invit sa va inscrieti.

PS: NU este un post publicitar 🙂

Update 1: am fost informat ca World Class Health Academy din Jolie Ville are televizoare montate pe majoritatea benzilor si bicicletelor, dar nu are piscina 🙂 De asemenea sauna uda si uscata este gratuita, solarul se plateste dar este foarte performant.

Update 2: structura abonamentelor este:

COMBI @ World Class Health Academy ( pret catalog 831 RON/luna ): combinatie de 2 programe intr-o singura locatie.

VIP @ World Class Health Academy ( pret catalog 966 RON/luna ): combinatie de 3 programe si acces la toate locatiile World Class Health Academy din Bucuresti si din tara.

Programele la care se face referire sunt : A. piscina & jacuzzi, B. aerobic & cycling, C. gym (aparate), D. squash